SYMFONIKURSEN

Vad vore filmer som ”Star Wars”, ”Harry Potter” och ”Pirates of the Caribbean” utan sin musik? Där och även i många andra sammanhang stöter vi på musik, som spelas av en symfoniorkester. Men faktiskt även på en hemmamatch när hela stadion sjunger MFF-hymnen!

Inför den kulturella allemansrättskonserten för Malmö Stads årskurs 5 ht-24/vt-25, med Malmö SymfoniOrkester, erbjuder vi nu ett förberedande skolbesök.

Under besöket får ni träffa en musikerstudent och två musikpedagoger och lära er om allt ifrån instrumenten, till hur du utbildar dig till en professionell musiker.

Vi kommer att spela för er, men eleverna får också möjlighet att upptäcka sin egen förmåga till musikskapande och bland annat prova på att spela fiol. Ni kommer också få full koll på hur en konsert med en symfoniorkester går till.

Från och med läsåret 24/25 erbjuds åk 5 ”Symfonikursen”, med Katarina Nilsson Bremer och Per Guldstrand, som sedan 2017 erbjudit skolor i Malmö och hela regionen förberedande och mycket uppskattade skolbesök inför en symfonisk konsert.

Målgrupp: Årskurs 5

Längd: 90 minuter per klass, max tre klasser per dag

Medverkande: En musiker och två musikpedagoger

Kontaktperson: Katarina Nilsson Bremer, info@svangrum.se 

Pris: 4350 kr ex. moms/klass

“Ett fantastiskt projekt, som vi musiklärare och hela skolan haft mycket stor nytta av”- Ann Gitt Larsson, Österportskolan, Malmö

KOMPONERA MERA

Eleverna får hjälp med att komponera en text utifrån önskat tema till en förkomponerad bakgrund/melodi (kan vara ett område som det arbetas med i skolan, en egen låt för skolan/klassen eller ett årstidstema t.ex.).

Vi leder skapandeprocessen utifrån era önskemål och elevernas behov.

Därefter sjunger alla som vill tillsammans in låten och vi spelar även ev. in boomwhackers och andra instrument, beroende på tidsåtgång.

Finns det elever som inte vill sjunga inkluderar vi dem genom instrumenten eller att de får hjälpa pedagogen med inspelningen.
Vi har med oss inspelningsutrustning och instrument och mixar låten sedan, för att därefter skicka den färdiga låten till skolan.
I efterhand kan pedagogerna med eleverna göra en enkel musikvideo med hjälp av foton.

Tidsupplägg i samråd med pedagogerna, men rekommenderat från 90 min. (med paus utifrån barnens behov)


Målgrupp: Anpassad grundskola och årskurs F-4.


Medverkande: Katarina Nilsson Bremer och Per Guldstrand


Kontaktperson: Katarina Nilsson Bremer, info@svangrum.se 

Pris: 4350 kr ex moms per deltagande grupp.